Kategorier
Hälsa

I Stockholm kan du enkelt göra hälsokontroller

Årliga hälsokontroller är viktiga och i Stockholm är det lätt att smidigt boka tider. En hälsokontroll kan göras av många olika skäl. Det kan gälla den fysiska såväl som den psykiska hälsan.

Hälsokontroller kan med fördel göras regelbundet, framför allt om du är över 35 år. Du kan givetvis boka hälsokontroll i Stockholm för att du känner att du inte mår bra. På så sätt får du en gedigen genomgång av din hälsa. Beroende på vilka hälsoproblem du har, får du hjälp av rätt profession.

Som arbetsgivare kan du också ta hjälp utifrån om du behöver stärka upp företagshälsan. Det är ett sätt att inte bara fullfölja plikter som arbetsgivare, utan det ger dig även en fast kontakt som kan hjälpa till att förbättra situationen för anställda. I Stockholm hittar du många bra alternativ inom företagshälsa.

Vad görs vid hälsokontroller?

Det är vanligt att boka en hälsokontroll i samband med upplevd stress eller vid försämrad allmänhälsa. Problem kan uppstå i det jäktiga storstadslivet. Det kan vara problem med vitaminbrist eller allmän oro. Så det går att boka en hälsokontroll oavsett om det beror upplevda fysiska eller psykiska besvär.

Vanligen tas blodprov och blodtrycket kontrolleras. Du får prata om dina problem för att ni sedan går igenom alla resultat tillsammans. Det är bra att gå regelbundet på hälsokontroll för att upptäcka sjukdomar i tid. Genom att gå regelbundet kan du förebygga många problem och få en bättre hälsa i vardagen. Har du akuta problem ska du alltid uppsöka hälso- och sjukvården.