Kategorier
Hälsa

Företagshälsovård i Stockholm fixade sjöfolksintyg

Företagshälsovård i Stockholm handlar inte bara om hälsokontroller. De som arbetar på fartyg kan vända sig till företagshälsovården för att få ett sjöfolksintyg innan de går ombord.

Katarina var överlycklig. Äntligen hade hon fått ett jobb ombord på kryssningsfartyget som servitris. Det skulle bli spännande och hon visste att det var annorlunda att arbeta på sjön mot att ha ett jobb iland. På fartyget hade man nästan inget privatliv då man umgicks med kollegorna både på jobbet och i mässen där måltiderna intogs. Bara när hyttdörren stängdes var man ensam. Men det var inget som bekymrade henne.

Inbokad på företagshälsovård

Hon åkte till Stockholm dagen innan då hon hade en tidig tid hos en företagshälsovård följande dag. Där skulle hon göra en hälsoundersökning. Anledningen var att hon behövde ett sjöfolksintyg med sig ombord för att få jobba.

Väl på plats blev hon vägd och mätt. En läkare ställde frågor om hennes hälsa samt gjorde hörsel- och syntest. Hon insåg att det var en otrolig förmån att få gå på hälsokontroll. Något som man måste göra med jämna mellanrum. Rederiet fick frisk personal och hon fick en check up. Vinn-vinn helt enkelt.

Nu hade hon intyget i handen och kunde känna pirret i magen av alla förväntningar medan bussen rullade ut från centralen på väg mot fartyget som snart skulle lägga till. Snart var det dags för hennes första arbetspass ombord. Hon längtade efter att träffa sina nya kollegor. Nu började en ny fas i Katarinas liv, nu skulle hon bli sjöman.