Kategorier
Skönhet

Vikingasmycken – visa din styrka

Vår nordiska mytologi är något som intresserar den övriga världen någonting enormt. Med gudar som Oden, Tor, Balder, Brage, Freja och med exempelvis Hugin & Munin, Loke, Ragnarök och andra väsen, djur och detaljer så finns alla ingredienser för att fånga ett intresse – på samma sätt som vad gäller exempelvis den grekiska mytologin.

I Sverige dock så finns det inte samma intresse för vår historia som i övriga världen. Till mångt och mycket beror detta på att den nordiska mytologin kidnappats av ljusskygga grupper längst ute på den högra politiska kanten. Det är långt ifrån okej att bära en T-shirt med Tors Hammare på eller att ha vikingasmycken i mångas ögon. Men, detta är det också dags att ändra på. Det är helt enkelt dags för oss vanliga att åter ta tillbaka det som är vårt och att återigen känna en stolthet över vårt ursprung. Vikingasmycken kan – och ska – bäras med stolthet.

Hitta snygga vikingasmycken

Det finns vikingasmycken för både män och kvinnor och det finns både mer diskreta sådana – och smycken som verkligen sticker ut. Genom att välja att bära vikingasmycken så visar du dels upp en stolthet över våra ursprung och samtidigt så bidrar du också till att återta något som blivit förenat med andra värden än vad de ska vara.

Med armband, med halskedjor och med snygga halsband så kan du dels visa varifrån du kommer – men dels också skapa en stil som är riktigt cool och som får dig att skilja dig från mängden. Vi måste återigen börja visa vördnad för vårt arv. Utomlands finns aldrig detta problem: där är man stolt över ursprung och historia. Och, man är, som sagt mer än nyfiken på vår Nordiska mytologi i allmänhet och på vikingarna i synnerhet. Vikingasmycken under nästa resa kommer definitivt att öppna för en del intressanta samtal!