Kategorier
Tandvård

Tandimplantat som ser ut som dina egna tänder i Stockholm

Tandimplantat av idag är naturtrogna och smälter in perfekt bland dina egna tänder. I Stockholm finns ett flertal kliniker som erbjuder moderna tandimplantat.

I dag behöver du inte oroa dig för att ett nytt tandimplantat skulle se malplacé ut bredvid dina egna tänder. Dagens moderna teknik har nämligen gjort det möjligt att skapa en exakt kopia av din förlorade tand – eller en förbättrad version som smälter in bland dina kvarvarande tänder. Du väljer själv hur du vill göra.

I vissa fall finns det kanske inte kvar någon röntgenplåt som kan skvallra om hur originaltanden såg ut. Inte heller har patienten alltid kvar sin utfallna eller utslagna tand. Då kommer man inte kunna göra en exakt kopia av den gamla tanden. Men man kan komma mycket nära genom att se på de tänder som sitter bredvid!

Kostnadsfri konsultation för tandimplantat i Stockholm

När du uppsöker en klinik för att undersöka möjligheterna för tandimplantat erbjuds du ofta en kostnadsfri konsultation som första steg. Tandläkaren behöver undersöka dina tänder för att se hur ett nytt tandimplantat bäst ska utformas, och vilken typ av implantat som blir bäst för just dig.

I Stockholm finns ett flertal kliniker att välja mellan, och du har alltså möjlighet att vända dig till ytterligare en klinik för en second opinion om du skulle vilja. Du kan också be att få med dig röntgenbilder från din ordinarie tandläkare, för att visa upp för din valda specialist på tandimplantat. Då kan hen bedöma om du kommer kunna få en exakt kopia av din gamla tand eller ej.