Det är jag som är Hanna Löfgren!

Jag är 40 år gammal och har Aspergers syndrom. Jag har en lillebror som heter Linus och han är 3 år yngre än mig. Min mamma heter Kicki Östensson och pappa heter Anders Löfgren. Vi har en schäfer som heter Qlura och en katt som heter Svante.

På måndagar och torsdagar jobbar jag på ”Papper och Stygn” som är en daglig verksamhet. En daglig verksamhet är en arbetsplats med lättare jobb, vi aspergare orkar nämligen inte jobba lika mycket som alla andra.

På måndagar på jobbet sitter jag i mediagruppen och skriver artiklar till vår tidning ”Öbackabrus”, och på torsdagar sitter jag i sygruppen och syr väskor, tygäpplen med mera som vi säljer i vår butik som också heter ”Papper och stygn”.

 

 

Jag har alltid gillat djur och har ridit i många år. När jag var yngre var jag med i ”Härnösands hundungdom” och även i ”Fältbiologerna” Jag är numera med i styrelsen för ”Autism och aspergerföreningen i Västernorrland”; Härnösands kommungrupp.

Jag bor på Pumpbacksgatan mitt i Härnösand i en lägenhet som är kopplad till en servicegrupp, det kallas för ett ”serviceboende”. Det innebär att jag kan ringa till personalen dygnet runt och jag får hjälp när jag behöver det. Vi fikar varje kväll och har fritidskväll varannan vecka, sist målade vi tavlor.

Personalen hjälper mig med städning och handling, och varje fredag kommer en ur personalen hem till mig och hjälper mig att laga mat som jag sedan fryser in.

Jag tycker mycket om att fotografera, lösa korsord, lyssna på musik och att sjunga. Varje sommar brukar jag och min mamma åka på målarresor, och måla akvarell, i år ska vi till Hälsingland och måla för oss själva. På fredag ska jag och pappa titta på ”Abbashowen” på Härnösands arena, och sedan är det långledigt!

Nästa vecka får jag nya, röda glasögon!

Skrivet av Hanna Löfgren