Skuggsyskon – en tänkvärd pjäs

Vi som var på teaterföreställningen Skuggsyskon den 12 september fick se en skakande och tänkvärd föreställning hur det kan vara att växa upp som syskon till ett barn med funktionshinder. Föräldrarnas ork räcker ibland inte till för att stötta de andra syskonen,  som istället själva ofta hjälper till att stötta.

Efter föreställningen har man en diskussion med publiken. På frågan om tips hur man kan stötta skuggsyskon, berättade skådespelarna att då de diskuterat med många ”Skuggsyskon” har det visat sig att många av dem fått värdefullt stöd av någon person utanför familjen då familjens ork inte räckt till. Det kan ha varit en släkting eller lärare eller idrottsledare eller någon annan som sett personen för vad den är.

Teaterpjäs Skuggsyskon 12 september!

Torsdagen den 12 september klockan 17.30 är vi glada att kunna presentera teaterpjäsen Skuggsyskon. https://www.ostrateatern.se/skuggsyskon
Föreställningen kommer att vara på Sundsvalls teater.
Pjäsen handlar om hur det är att vara syskon till en person med funktionsnedsättning. Det kommer att finnas tillfälle till diskussion efteråt.
Vi som har sett teaterpjäsen kan intyga att det är en viktig pjäs som alla borde se!
Mer information om pjäsen kommer senare men anteckna gärna redan datum och tid!

Lindberga gård i Stöde OBS Framflyttat

Förra årets besök vid Lindberga gård blev en succé så vi gör det igen i år!

Men eftersom det är många andra aktiviteter den dan flyttar vi fram Lindbergagårdsbesöket tills efter sommaren.

Hör av er till Lena i Ånge 070-6649145 för mer information

Aspnäslägret 2019

Än finns några få platser till Aspnäslägret! Anmäl före 1 juni.

Musik- och familjeläger 16-18 augusti 2019 på Aspnäs lägergård

De tidigare familjelägren på Aspnäs har varit mycket uppskattade och har nu blivit en tradition.

Platsen är liksom i fjol på Aspnäs lägergård, ca 2 mil utanför Härnösand. (Sväng av E4:an i Älandsbro mot Ramsås, Aspnäs. Efter ca 13 km. tar vägen slut. Då är man framme.)

Programmet består av mycket fria aktiviteter, t.ex. bad, lek, spel, paddla kanot, ro.

Föräldrarna ansvarar själva för sina barn.

Musikhandledarna och de musikaliska mångsysslarna Ubbe Byström och Markus Molin från Kramfors är med oss på fredag kväll och lördag.

Vi samlas från kl 16 på fredag eftermiddag. Obs. Ingen middag den dagen. Vi grillar korv på kvällen. Lördag serveras frukost, lunch och middag + korvgrillning på kvällen. Söndag serveras frukost och lunch.  Säg till om ni behöver särskild mat!

Pris: 600 kr för vuxna och barn från 15 år

250 kr för barn under 15 år

Vi har ca 50 sängplatser. Ta med sänglinne och handdukar.

Möjlighet att ta med husvagn.

Det är stort intresse för lägret och begränsat antal platser – så anmäl så snart som möjligt, men senast 1/6 till solveig@allt3.se

Ange hur många ni är, vilka åldrar det är på barnen, om ni behöver någon särskild mat eller om ni har några andra särskilda behov. Ange även namn, mejladress, adress och telefonnummer. Ni kommer att få en faktura från vår kassör.

Har du frågor, ring Solveig tel. 070 6120727

 

 

 

 

Tematräff i Härnösand – Vi som har autism

Tematräff: Vi som har autism

Välkommen till en tematräff med Autism och Aspergerföreningen i Härnösand den 26 februari i Gula Villan klockan 18–20 (Hospitalsgatan 21 i Härnösand)

Träffen är öppen för medlemmar och icke medlemmar men särskilt för de som själva har en autismdiagnos: Autism/ Högfungerande autism/ Aspergers syndrom.

Vi inriktar oss vid denna träff huvudsakligen till vuxna och ungdomar som har en egen diagnos. Om du misstänker att du har en autismdiagnos men ännu inte blivit utredd är du också välkommen. (Vi har andra möten för föräldrar och anhöriga.) Du som har autism får gärna ta med en vän eller annan närstående.

Vi kommer att diskutera fördelar och nackdelar med att ha autism och om vi eventuellt ska starta en studiecirkel ”~att leva som autist i en neurotypisk värld” eller kring något annat som ni föreslår.

Vi kommer att bjuda på fika.

Om du har frågor får du gärna kontakta Kicki Östensson 070-652 77 74 kicki.ostensson@gmail.com.

Hjärtligt välkommen!